HTML

turboweekend

Olyan emberek hétvégéi, akiket nem ismertek személyesen, de amivel foglalkoznak, azok a mindennapjaitok része.

Friss topikok

Ismeretlen ismerősök rituális hétvégéi

2010.02.18. 06:39 Babelszucs

turboWeekend II.-Szombat reggel mindenki lelazulva várja, hogy a másik kitalálja, mi legyen a program

Uzoni Balázs (37), Vodafone

Lakossági Üzletág, Ügyfélkapcsolati Igazgató

Péteken általában 17 óráig dolgozom, utána a legnagyobb fiam (Dávid, 11) foci edzésére megyek a Hegyvidék SE sportpályájára. Dávid öt éve focizik, gyakorlatilag csak fejben fárad el, bármikor, bármeddig és bárhol képes futballozni. Nyilván nem véletlen, tőlem sem áll távol a foci, ha időben odaérek a végére én is be szoktam állni, nem rossz a hétvégét így kezdeni. Mire hazaérünk a feleségem (Kinga, 37) összehalászta a többi gyereket ( Tomi, 9-, Bence és Dalma 5 évesek). Az esti közös főzések nálunk nem rendhagyó esetek, annyian vagyunk, hogy ha nem kap mindenki valamilyen munkát, nehéz szemmel tartani a csapatot. Ilyenkor persze csak valami könnyű kaját csinálunk, általában tésztát. A kicsik terítenek a nagyok készítik a szószt, a  család maradék tagja szakértőként vesz részt a projektben. Este Wii-zünk, ebből is dupla konzolt vettünk hogy legalább négyen tudjunk egyszerre síugrani a nappaliban, mindenkinek két köre van, aztán a sor végére! Szombat reggel mindenki lelazulva várja, hogy a másik kitalálja, hogy mi legyen a program. Addig is Tomi zenét csinál, szeretjük ha nem csak hatan kiabálunk, hanem valami ritmus is van hozzá. Dávid elképesztő rántottáját készíti, Kinga terít, én a rachlette sajtot sütöm az ikrek pedig százszor megkérdezik, hogy mikor eszünk már. A maradékot  elcsomagoljuk a biciklis túrára. Ez is viszonylag gyakori program nálunk. Úgy 15 fő körül szokott lenni az indulási létszám és általában ennyien meg is érkezünk. Mondjuk mire elindulunk fülig olajos vagyok, mert a hat bicajból négynek biztos, hogy leesett a lánca, az ikrek biciklijét utánfutóra tesszük ha elfáradnának csak felcsatoljuk a kerékpárjukat, így nem kell várni rájuk Egyébként tíz kilométert simán letolnak. 

Mi a Böszörményi útról indulunk, a Fogaskerekűig eltekerünk, majd felszállunk és a Svábhegyi megállóig lógatjuk a lábunkat. Onnan irány a Petneházy klub. Ott ebédelünk és ha jó idő van a medencében lehűtjük magunkat. Az ebédhez ketten megiszunk egy üveg rozét, így visszafelé is jó a kedvünk, ekkora családnál nem nagyon lehet leereszteni. Kikészülve hazaérünk, mindenki azt csinál amit akar, ilyen is kell néha. Este előfordul, hogy a gyerekeket valamelyik nagyszülőknél szállásoljuk el. A legutóbb közös főzést rendeztünk a barátainkkal. A menü török husos krumpli bárányból volt. Nagyon szeretjük a különleges ételeket, amihez a kedvenc török hentesünktől vásároltuk a hozzávalókat a belvárosi Magyar utcából. Az ilyen közös főzéseknek a titka szerintem a jó kaja mellett a jó zene, a sok bor és a jó társaság. Tudom, hogy ezzel nem mondok sok újat, de ha ezekből valamelyik hiányzik, akkor csak a egyiket lehet az éjjel-nappaliban megvenni...Vasárnap reggel kettesben illy kávézunk, mi olyan beszélgetős pár vagyunk, úgyhogy ilyenkor kell a fejenként fél liter latte, hogy ki ne száradjunk. A nagyszülőknek való hálálkodás után újból együtt a csapat. Ilyenkor beiktatunk valami kulturális programot. Nehéz olyat találni, ami mind a három korosztálynak megfelel, legutóbb a Láthatatlan kiállításon voltunk a Népligetben. Hihetetlen élmény volt mindannyiunk számára! Az ebédet a Vapiano-ban költjük el, ami tökéletes a gyerekes családok számára. Látványos, finom és tágas. Otthon van egy kis mindenkiasztcsinálamit akar, majd elindulunk a vasárnap délutáni családi focimeccsre. Ez már évek óta hagyomány nálunk. Péntek délutánra áll össze, hogy ki tud részt venni. Általában 15-20 fő játszik, gyerekek, felnőttek egyaránt. Én nagyon komolyan veszem ezt a játékot, ami sokszor át is ragad a gyerekekre, akiktől nagyon komoly leszídásokat kapunk ha nem úgy teljesítünk. Dávid csatár egyébként, Tomi pedig kapus. Este meccs nézés van, a premier liga mérkőzései kötelező program. A család MU drukker, komoly rekordunk van a témában. Ha későn van a meccs felvesszük és Dávid másnap reggel 6-kor felkel, hogy megnézhesse a második félidőt. De ez már nem a hétvége, hanem a dolgos hétköznapok része.

Lejegyezte: turboWeekend

 

Ezen a hétvégén itt fogyasztottunk:

http://petnehazy.hu/

VAPIANO étterem, http://www.vapiano.hu

tötök hentes, V. Magyar u.5 http://www.gusto.hu/cikk.php?CIKK_ID=627

www.lathatatlan.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turboweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr271768029

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása