HTML

turboweekend

Olyan emberek hétvégéi, akiket nem ismertek személyesen, de amivel foglalkoznak, azok a mindennapjaitok része.

Friss topikok

Ismeretlen ismerősök rituális hétvégéi

2010.06.05. 08:14 Babelszucs

turboWeekend XI.- Akinek van, hogy nincs is hétvégéje

Ez a hétvége egy olyan fiatalemberé, akinek szinte nincs is hétvégéje. Lugosi Tamás (22) hét éve golfozik, ez alatt az idő alatt több, mint 200 versenyen vett részt, volt Magyar Kupa és a Nyílt Magyar Bajnokság győztese illetve amíg ki nem öregedett tagja volt a junior vállogatottnak. Az ő hétvégéi nagyban függnek az időjárástól, így ha egyszerűen akar fogalmazni: ma golf lesz, ha eső lesz, nem lesz, ha nem lesz, lesz. 

Péntek este mindig ugyanannál a haveromnál gyülekezünk már évek óta. Van egy 8-10 fős állandó baráti társaságunk, velük hangolódunk az elkövetkező órákra. Eszünk-iszunk, dumálunk. Most, hogy már nem egy suliba járunk, mindenki szétszéledt van téma rendesen. Utána lenézünk a Morrison's2-be a Honvéd utcába. Ez az egyetlen törzshelyünk, innen mindenki hazamegy, ameddig bírja, bírja. 

Szombaton ha otthon vagyok- és nem a Royal Balaton Golfklubban, ahol fél évig asszisztant Pro-ként (segédoktatóként) dolgozom- nem alszom sokáig, aminek a prózai oka az, hogy nem túl nagy a házunk, ezért ha a három testvérem közül valaki felkel, onnantól kezdve nekem is vége a lustálkodásnak. Ebédig kimegyek gyakorolni a Gödi golfpályára, ahol tavaly oktatóként dolgoztam. A szüleim nagyon támogatnak a golfban, volt egy idő, amikor szinte fanatikusként jártam a pályára. A bátyám is golfozik egyébként. Most, hogy lent vagyok Udvariban az ebédet a szomszédos Örvényesen lévő Huszár étteremben tudom le. Nagyon jó kis étterem, semmi flanc, kicsit nyolcvanas évek slágere, de az étel mindig kifogástalan, nagyon nagy a választék. A másik nagy előnye, hogy előfordul, hogy még kint vagyok a pályán, telefonálok és mire odaérek már gőzölög az asztalon a májgombóc leves. Terike (a főnökasszony) 20 éve üzemelteti és vezeti az éttermet és van olyan felszolgáló fiú, aki több, mint tíz éve "szolgál neki". A közelben van egy kecske farm, ahol kiváló kecskesajtot-különböző ízesítéssel- készít egy harminc év körüli lelkes vállalkozó megunva a budapesti életet. A rántott kecskesajt egészen kiváló a Huszárban. 

Tehát ha szombaton otthon vagyok, akkor este moziba megyünk, vagy a már említett barátomnál DVD-zünk. Alapvetően vígjátékokat nézünk, hogy sokat röhögjünk, nekem a hétvége elsősorban a lazításról szól. Feltéve ha nem dolgozom...Ha van erőnk, lenézünk a Hajógyári szigeten a Studio-ba. A Balatonon ugyanez a Sundance, a régi "görög-falu", de arra én már nem nagyon emlékszem. Modjuk nem is kell, mert most nagyon cool hely lett, legalább 15 bár, étterem és persze rengeteg fiatal. Először lenézünk a partra, ott iszogatunk, dumálunk, majd átsétálunk a Sundance-be. Az elég is nekem, mert másnap általában oktatok Udvariban, ahol nem csak az a követelmény, hogy eltaláljam a labdát...

Ha otthon vagyok, akkor reggel fél9-kor misére vonul a család a gödi katolikus templomba. Utána nagy reggelit csapunk, majd Apu előkészül a vasárnapi ebédhez. Nem, nem megenni, hanem elkészíteni! Nagyon jól főz és a vasárnapok az övék. Az elmúlt egy évben könnyű dolga volt, mert kaptunk ajándékba 80 kg(!) vadhúst (egy őz és három vadmalac), így minden vasárnap vadétel volt. Még szerencse, hogy imádjuk! Zárásnak desszert, ami általában házi rétes. Utána szieszta. A legkisebb tesóm 10 éves, akit ilyenkor elviszek magammal a pályára vagy kiviszem őt a strandra, hogy Anyuék is tudjanak néhány órát pihenni. A Balatonon a hétvége a főszezonnak számít még nyár előtt is. Ilyenkor sok érdeklődő jön, aki még sose volt golfpályán, illetve jönnek a klubtagok, a megszállottak, akik minden hétvégéjüket itt töltik. Illetve péntek-szombaton junior edzés van, sok fiatal él a lehetőséggel! Tudom, hogy ez nem a reklám helye, de a Balatonudvari pálya gyönyörű, pláne így nyár elején. A golfozás nem könnyű sport, de a kétszázadik labda elütésénél már kell, hogy érezzen valamit az ember. 

Ezen a héten itt fogyasztottunk:

http://www.etterem.hu/5721/kepek

Http://www.huszar.info/

http://www.hajogyarisziget.hu/menu/29/studio

http://www.sundancepark.hu/

www.balatongolf.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turboweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr382057887

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása