HTML

turboweekend

Olyan emberek hétvégéi, akiket nem ismertek személyesen, de amivel foglalkoznak, azok a mindennapjaitok része.

Friss topikok

Ismeretlen ismerősök rituális hétvégéi

2010.03.21. 17:41 Babelszucs

turboWeekend VIII.- "Nem kellenek a milliárdok?"

Szombat este elmentünk a közeli erdőbe, hátha szerencsénk lesz és lövünk egy vaddisznót. Lőttünk, aztán a kertben nyárson megsütöttük. Ezután bevackoltuk magunkat a fenti szobák egyikébe és szörföztünk a neten, hogy milyen filmet lehetne nézni, így családilag. A fentiekből döntsétek el melyik az Igaz/Hamis. Mivel nincs TV-nk se Budapesten, de a Balatonon, ezért sok filmet veszünk, illetve nekem bejön az Index ingyenfilm szekciója is. Mondjuk ezek alapvetően felnőtt filmek, de tegnap este találtunk egy természetfilmet (én konkrétan egy kezemen meg tudom számolni, hogy hány ilyet láttam), amelyben Zsoldos Árpi bácsi beszél arról, hogy, hogyan veszi fel a madarak hangját az erdőben lassan 30 éve...Ez az az ember, aki annak idején a Kossuth Rádióban csicsergett a déli hírek után szombatonként. Az ember fél életét az erdőben tölti, minden madarat ismer, minden hangot meg tud különböztetni és erről úgy beszél, hogy egyáltalán nem unalmas és nem gáz. Én, aki gyakorlatilag egyáltalán nem ismerem az állatokat- a legutóbbi égésem a gyerekek előtt, amikor egy szamarat pónilónak néztem-, odaszegeződtem a monitor elé. Utána belepillantottunk az Üvegtigrisbe, az inkriminált részeket ugrottuk, azért mégis csak kiskorúak a gyerekek. 

Ehhez képest vasárnap reggel Kópé felpattant a biciklijére és kiabálta, hogy ő Csoki (Üvegtigris) és száguldozva kabálta, hogy "nem kellenek milliárdok? Ízirájder öcsém!" Majd elsüllyedtem, de azért nevettünk nagyon. Majd megráztuk magunkat, felvettük a galléros pólókat és elmentünk újfent a golfpályára. Sokan kérdezték egyébként, hogy mi a jó ebben a golfozásban. Sorolom akkor: együtt van a család az átlagosan 3 órás gyaloglás alatt, amíg végigérünk mondjuk 9 lyukon, úgy, hogy mind a négyen ütünk. Eddig olyan kirándulást, közös sportot nem találtunk, ahol ennyi ideig a szabadban vagyunk és még élvezzük is. Szerintem már ennyi is elég lenne, de még sorolom. Minden járék után komoly izomlázunk van- nyáron már edzettek vagyunk, akkor már nem annyira van-, kellemesen elfáradunk, úgy érezzük, hogy hasznos tagjai vagyunk a társadalomnak, tettünk valamit a hétvégén, nemcsak dagonyáztunk. A golf nem olyan egyszerű játék, szerintem eléggé oda kell koncentrálni ahhoz, hoy egyáltalán eltaláld a labdát, nem, hogy még messzire is üsd, vagy éppen közelre. Egy gyereket rávenni, hogy odaálljon, koncentráljon, eltalálja, végigmenjen, megcsinálja...pláne ha ezt az egész golfozik a család dolgot ő találta ki...a játékunk minősége elég változó, megint órákat kell vennünk, majd a tavaszi szünetben, addig gyűjtünk rá. Vilmos par felett (a kiírt ütésszám amennyivel teljesíteni kell egy szakaszt) egyel, majd kettővel ütött két lyukat is, ami elég jó, ünnepelte is magát, de úgy voltunk vele, hogy végül is van mire, örülni is meg kell tanulni egyszer. Ebédelni otthon volt mit, ezért most kihagytuk a pénztárca csörgetést. Utána kidőltünk a teraszra és napoztunk, mindenki kidőlt ott ahol éppen kedve volt. Alig akartunk hazajönni. Nemsokára megyünk Földessy Margit nagyobbik gyerekcsoportjának előadására (ibs színház: Hair), Vilmos a kicsikhez jár, úgyhogy már lövi is be a sérót, én meg összeszedem magam, hogy a kedves mama is kinézzen valahogy. 

A hétvége második felében itt fogyasztottunk:

http://film.indavideo.hu/video/f_apri_bacsi_fiokai/ 

www.balatongolf.hu

 http://www.ibs-b.hu/stage/kezdooldal.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turboweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr171857099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása