HTML

turboweekend

Olyan emberek hétvégéi, akiket nem ismertek személyesen, de amivel foglalkoznak, azok a mindennapjaitok része.

Friss topikok

Ismeretlen ismerősök rituális hétvégéi

2010.06.12. 06:57 Babelszucs

turboWeekend XII.-Bundáskenyértől a Desszertszalonig

Címkék: zöldpardon majorka desszertszalon vasseva hableanyetterem sportalkimia

Amióta Vass Éva kitalálta magát és a ma már fogalommá vált vasseva-t néhány dolgot (jelmeztervező asszisztensként Spielberg München c. filmjét, több amerikai film jelmezeit,  reklámokat, saját design üzletet) biztosan felturbózott már. Egyetlen dolgot kivéve: a hétvégéjét, amely normál esetben is meglehetősen pörgős. 

Tíz éve, amikor megnyitottam a Paulay Ede utcában az üzletem, nem gondoltam volna, hogy sokszor esténként is ott kell maradnom, mert a vásárlóközönségem tipikusan nem 10-18 óráig shoppingol. Péntek este 20 óra után zárok, utána hiába két lépés a Liszt Ferenc tér, inkább hazamegyek vacsorát főzni, kicsit takarékra tenni magam. A lakásunk terasza tökéletes "házi Liszt Ferenc tér", pláne az asztalon gőzölgő könnyű olasz paradicsomos, fokhagymás tésztával, salátával és a vashiányomra való tekintettel egy üveg vörös borral. A teraszon virágzik a jázmin bokor, szerintem egy húzós hét után nem kell több. Este még megnézünk egy filmet, legutóbb az Isten hozott az Isten háta mögött-ön nevettem másfél órát. 

Szombat reggel a belső órám fél8 körül ébresztene, de a külső órám megelőz és fél5-kor lehúzza rólam a takarót. Bohóc, a macskám ekkor éhezik meg. Ilyenkor nyáron szerintem kész főnyeremény, ha valaki vállalja, hogy korán felkelt, mert gyönyörű a reggel. Balázs, a férjem sokáig alszik, addig elkészítem a reggelit. Bundáskenyér vasseva módra, azaz: a tojásba belekeverem a fokhagymát, a rozmaringot és a bazsalikomot, majd így sütöm ki a kenyeret, amire sajtot reszelek. Ehhez zöld tea vagy frappé a teraszon tálalva. Délelőtt előfordul, hogy fotózás van az üzletben, ahol vagy az üzletet vagy a ruhákat vagy az üzletben ruhákat modelekkel fotóznak. A legutóbb Emmer Laci készített egy viszgamunkához gyönyörű fotókat. Ilyenkor illik ott lennem, hiszen az "én" ruháim szerepelnek a képen. Ezután felkerekedünk és elviszzük a vihar által megtépett fák faleveleit Leányfalura, apósom kecskéinek. Ha már ott vagyunk, elnézünk Tahitótfalura Beához és Papashoz, akik a Zöldpardon tulajdonosai és szabadidejükben istenien főznek. Legutóbb tökfőzelék volt, számomra egészen furcsán, de istenien elkészítve: hagymás-paprikás verzióban. Ehhez járt még egy tepsi bio süti és házi málnaszörp is. Ha nem nálunk ebédelünk, akkor általában a Hableány-ban, ahol a halászlé verhetetlen. Ajándékba vittünk piros virágos kaktuszt meg egy édes kis futó pozsgás virágot elültetni. Ezután komppal átmentünk Vácra, ahol szerintem az ország legfinomabb és legkülönlegesebb süteményeit készítik. A Kiss Mukk vagy a Körtéfa tökéletes volt. Négyen, tíz desszertet rendeltünk és kipukkadásig ettünk... Ezután lelkiismereti kalória séta a Duna-parton, amely a 6 hetes Pocak névre hallgató vizslakölyöknek is jól jött. Hazafelé benéztünk kecsketejért Leányfalura, majd lerogytunk otthon a teraszon egy üveg rozé mellé. 

Vasárnap reggel külső- belső óra vitája alaphelyzet. Utána elnézünk a Gerlóczy kávéházba, ahol legutóbb francia hangulatú utcabált rendeztek. A hely nagyon kínálja magát az ilyen rendezvényekhez. Eper, kávé, sütemény, vásárfia. Ebben a sorrendben. Utána az IBS-ben meghallgattuk a sport alkímia legfrisebb előadását, ahol sikeres sportolók-olimpikonok beszéltek arról, hogy ők hogyan élik tudatosan az életüket. Számomra nagyon meghatározó élmény volt hallgatni Gergely Istvánt a kétszeres olimpikont, hogy mit gondol erről a kérdésről. Levezetésnek a Majorkában vacsoráztunk, amely szerintem egy színfolt Budán, ahol hiánycikk a "kiülős", jó hangulatú étterem. Otthon szokás szerint csak "lerogyni" volt erőnk, milyen érdekes, hogy még csak most volt péntek este és a gondolataimnak már a hétfőn kell járnia.

Ezen a héten itt fogyasztottunk:

zp.hu

www.hableanyetterem.hu

www.desszertszalon.hu

http://www.recept-oldal.hu/cikkek/cukraszda--es-etteremkritika/desszert-szalon-

http://www.sportalkimia.com/

www.majorka.hu

www.vasseva.com

http://www.tatuparasols.hu/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://turboweekend.blog.hu/api/trackback/id/tr792075531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása